PaasChallenge 2021

 

 

PaasChallenge 2021 – De Weg door Jeruzalem 

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen.
Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit midden in het verhaal van Pasen.

A.s. zaterdag, 27 maart, wordt er door de kerken De Hoeksteen, Ontmoetingskerk en de Maranathakerk een PaasChallenge georganiseerd.
De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen in de leeftijd tussen 12 en 20 jaar.
Ook mensen van buiten de kerk zijn welkom. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.

 

 

Het spel

De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers samen in groepjes van 2 personen mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

In het spel is de deelnemer een ’tegenstander’ van Jezus, hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdekken de deelnemers steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap.

Het spel wordt gespeeld op 27 maart a.s. tussen 13.00 en 18.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.
Nadat je je hebt het opgegeven krijg je een link om een starttijd te reserveren!

DURF JIJ DE UITDAGING AAN? – Geef je dan op en doe deze challenge samen met 1 vriend(in) of met je broer of zus.
Je kunt je opgeven via paaschallenge@maranathajeugd.nl